Dimension Data wil uitleg van UCI na beëindiging juridisch geschil

Geplaatst op woensdag 6 december 2017 om 10:48

foto: Sirotti

Dimension Data gaat de UCI om nadere uitleg vragen, nadat Peter Sagan en de wielerbond hun juridisch geschil beëindigden over Sagans diskwalificatie in de Tour de France van 2017. De Zuid-Afrikaanse ploeg zag Mark Cavendish letterlijk wegvallen uit La Grande Boucle na een duel in de vierde etappe met de wereldkampioen.

Sagan was één van de betrokkenen bij de val van Cavendish in de sprint van de vierde etappe van de Tour de France. De Brit brak bij die val zijn schouderblad en moest daardoor de Tour verlaten. De Slowaak kreeg de schuld en werd gediskwalificeerd. De dag na zijn uitsluitsel liet Sagan al weten zijn straf te accepteren, maar het er zeker niet mee eens te zijn. Twee dagen later stapte zijn ploeg BORA-hansgrohe naar het CAS om hem terug in koers te krijgen, maar zonder succes.

De arbitragezaak over de uitsluiting van Sagan zou gisteren worden behandeld in het Hof van Arbitrage voor Sport in Lausanne. De zaak moest duidelijk maken of de veelbesproken beslissing van de wedstrijdjury terecht was. De UCI en Sagans ploeg Bora-hansgrohe lieten gisteren echter weten dat ‘de valpartij een ongelukkig en ongewild wedstrijd incident was en dat de UCI-commissarissen naar eer en geweten een beslissing hebben genomen’. “Beide partijen zijn overeengekomen het juridisch geschil te stoppen en zich te richten op de positieve stappen die in de toekomst kunnen worden genomen.”

Manager Douglas Ryder van Dimension Data gaat de UCI om een meer gedetailleerde uitleg vragen. “Het lijkt erop dat er opnieuw naar de beelden van dit koersincident is gekeken”, zegt hij. “Aangezien wij de ploeg zijn met de renner die uiteindelijk het meest te lijden had onder de gevolgen van dit incident, zijn we verrast dat wij niet betrokken zijn bij het onderzoek om onze zienswijze te geven.”

De ploeg wil nogmaals benadrukken dat Cavendish geen rol speelde bij het veroorzaken van de valpartij.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties