FDJ gaat in 2018 verder als Groupama-FDJ

Geplaatst op woensdag 6 december 2017 om 09:12

foto: Sirotti

De Franse verzekeringsgroep Groupama wordt de nieuwe cosponsor van WorldTour-ploeg FDJ. Dat maakte het team vandaag bekend. De ploeg, waar onder anderen Ramon Sinkeldam rijdt in 2018, heet de komende drie jaar Groupama-FDJ. Ondanks het groene logo van de nieuwe geldschieter, blijven de blauw-wit-rode teamkleuren behouden.


“Ik ben trots dat ik de manager ben van Groupama-FDJ”, zegt Marc Madiot. “De komst van Groupama, een grote speler in de Franse sportwereld, naast onze partner FDJ is geweldig nieuws voor de wielersport. En natuurlijk ook voor de ploeg, want we krijgen de middelen om sterker en competitiever te zijn. De ploeg, de technische staf en de renners staan in de startblokken om een nieuwe pagina toe te voegen aan onze historie.”

Volgens de Franse sportkrant L’Équipe biedt Groupama dezelfde financiële steun aan de ploeg van Madiot als La Française des Jeux (FDJ), waardoor het budget de komende drie jaar met dertig procent toeneemt. De verzekeringsgroep was eerder sponsor in de zeilsport en is de naamgever van de stadions van Olympique Lyon en Ferencváros. Met de entree in de wielersport wil Groupama de merkbekendheid vergroten.

FDJ zou tevens de investeringen in de wielerploeg verminderen, omdat de kansspelaanbieder wil investeren in bijvoorbeeld de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Volgens de Franse sportkrant zou Groupama die verliezen dekken en het teambudget opstuwen naar zestien à twintig miljoen euro per jaar. Ook zijn er plannen voor een Continentale ploeg voor jong Frans talent.

Nieuw shirt
Het nieuwe shirt van Groupama-FDJ wordt onthuld op 31 januari. Het tenue is voor het eerst in wedstrijdverband te bewonderen tijdens de start van Parijs-Nice op 4 maart als ook de naamswijziging ingaat.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties