Tour de Yorkshire van drie naar vier etappes in 2018

Door Koen Middendorp, dinsdag 5 december 2017 om 15:26
Serge Pauwels

Foto: ASO/P. Ballet

De Tour de Yorkshire heeft zijn routeschema voor de komende editie bekendgemaakt. De Britse rittenkoers, die zal worden verreden van 3 tot en met 6 mei, kent in tegenstelling tot de drie voorgaande edities vier in plaats van drie etappes.

De eerste rit, die het peloton over een lengte 182 kilometer voert van Beverley naar Doncaster, speelt in de kaart van de sprinters met een vrijwel volledig vlakke finale. Etappe twee is daarentegen voer voor de klimmers, met een finish op de top van Cow and Calf, een 1,8 kilometer lange helling aan een gemiddelde stijgingsgraad van 8.2%.

Na een 184 kilometer lange rit van Richmond naar Scarborough, volgt op zondag de afsluitende etappe naar Leeds. Deze rit wordt door de organisatie bestempeld als de koninginnenrit van de ronde, met in totaal zes gecategoriseerde hellingen. De finish van de slotetappe, en daarmee van de gehele ronde, vindt plaats in de bekende straat Headrow. In deze straat werd ook de Tour van de France van 2014 in gang geschoten.

Vorig jaar werd de Tour de Yorkshire gewonnen door de Belg Serge Pauwels, die hiermee een droogte van maar liefst acht seizoenen wist te doorbreken. Overigens zal niet alleen de mannenvariant van de Tour de Yorkshire een langere duur aannemen. De vrouwenkoers, die door het leven gaat als de Asda Tour, maakt een transformatie door van eendagswedstrijd naar een tweedaagse rittenkoers.

Etappeschema flag-gb Tour de Yorkshire 2018 (2.1)
Donderdag 3 mei: Beverley-Doncaster (182 km)
Vrijdag 4 mei: Barnsley-Ilkley (149 km)
Zaterdag 5 mei: Richmond-Scarborough (184 km)
Zondag 6 mei: Halifax-Leeds (189,5 km)


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties