Van Avermaet mikt in 2018 op Ronde van Vlaanderen en Strade Bianche

Geplaatst op maandag 4 december 2017 om 12:33

foto: Sirotti

Greg Van Avermaet heeft zijn doelstellingen voor 2018 bekendgemaakt. Volgend jaar wil Van Avermaet de koersen winnen waarin hij het voorbije seizoen tweede werd: de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche. Dat zegt hij in een interview met Procycling.

Over zijn mogelijkheden in Vlaanderens Mooiste is de Belg duidelijk. “Ik kan hem winnen. Als ik dit jaar niet gevallen was, had ik waarschijnlijk gewonnen”, aldus de regerend Olympisch kampioen. In de Ronde van Vlaanderen van het voorbije jaar was Van Avermaet betrokken bij de valpartij die op ongelukkige wijze werd veroorzaakt door Peter Sagan. De Slowaak bleef met zijn stuur achter een jas hangen en zelfs hij kon niet voorkomen dat hij tegen de vlakte ging. In zijn val nam Sagan de overige twee leden van zijn groep, Van Avermaet en Naesen, mee naar de grond. “Ik ben niet boos op Peter. Hij deed de inspanning. Zo is wielrennen”, blikt Van Avermaet terug op het incident. Na zijn val kon Van Avermaet snel weer de koers vervolgen. Uiteindelijk eindigde hij als tweede achter voormalig ploeggenoot Philippe Gilbert.

Het vertrek van diezelfde Gilbert komt het koersplezier van de Belg van BMC ten goede. In het verleden was Van Avermaet veroordeeld tot afwachten wanneer Gilbert ten aanval trok. “Ik ben blij dat Phil nu bij Quick-Step Floors rijdt. Wanneer je in hetzelfde team zit moet je stilzitten en afwachten. Hij is een goede vent en buiten de koers om hebben we nooit enige ruzie gehad. Maar in koers was hij soms de verkeerde persoon op de verkeerde plaats, en dat kan tot conflicten leiden.”

In de Strade Bianche had Van Avermaet in de finale geen reactie op de aanval van uiteindelijke winnaar Kwiatkowski. Aan de streep moest de Belg op een vijftiental seconden genoegen nemen met de tweede plaats. Volgend seizoen wil hij deze prestatie dus verbeteren.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties