Jeffrey Hoogland verovert goud op Sprint

Geplaatst op maandag 4 december 2017 om 09:06

foto: Arjan van Essen (archief)

Na een succesvolle tweede dag heeft ook de derde dag in het Canadese Milton Nederland drie medailles opgeleverd. Nadat Harrie Lavreysen op dag twee van de wereldbekerwedstrijden goud pakte op de Keirin, was het op dag drie Jeffrey Hoogland die goud veroverde op het onderdeel Sprint.

De 24-jarige Hoogland versloeg in de finale Ethan Mitchell uit Nieuw-Zeeland. Net als in zijn kwartfinale en halve finale, was er geen derde heat nodig om tot een winnaar te komen. Het is voor Hoogland zijn tweede gouden medaille in een wereldbekerwedstrijd na eerder al goud te hebben behaald met de Teamsprint in het Poolse Pruszków.

Op de Teamsprint voor vrouwen werd zilver veroverd door het Nederlandse duo Laurine van Riessen en Hetty van de Wouw. In de finale moest het Nederlandse duo het afleggen tegen topfavorieten Kristina Vogel en Miriam Welte. Diezelfde Vogel sleepte het goud op de Keirin binnen. Op dit onderdeel behaalde Shanne Braspennincx haar tweede medaille van het weekend door beslag te leggen op het brons.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties