Dumoulin genomineerd voor Sportman van het Jaar

Door Ties Wijntjes, zondag 3 december 2017 om 19:06

Tom Dumoulin is een van de drie genomineerden voor de titel Sportman van het Jaar 2017. Max Verstappen en Sven Kramer zijn de andere twee genomineerden. Bauke Mollema en Dylan Groenewegen zijn na de shortlist afgevallen, zo meldt de NOS.

Vorige week zondag werd de shortlist met elf namen bekendgemaakt. De vakjury heeft uit deze elf Dumoulin, Verstappen en Kramer gekozen als definitieve kanshebbers op de titel sportman van het jaar.

Anna van der Breggen is één van de drie genomineerden voor de titel Sportvrouw van het Jaar. Zij zal de strijd aangaan met Marit Bouwmeester en Dafne Schippers. Van de shortlist zijn Annemiek van Vleuten en Chantal Blaak afgevallen.

Ook in de categorie Paralympisch sporter van het Jaar is een wielrenner genomineerd: Jetze Plat. De handbiker veroverde dit jaar maar liefst 4 wereldtitels. Zo won hij in Zuid-Afrika tijdens het WK de tijdrit en de wegwedstrijd, werd hij in Rotterdam wereldkampioen paratriatleet en veroverde hij het wereldkampioenschap Ironman. Tevens won hij het wereldbekerklassement wielrennen op de weg in zijn categorie.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties