Van der Poel: “Het is een hele andere beleving”

Door Ties Wijntjes, zondag 3 december 2017 om 17:16

Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

In een reactie na de Zilvermeercross stelt David van der Poel dat zijn weekend geslaagd is. Met een derde plek in Hasselt en winst in Mol vertrekt hij tevreden naar huis. “De ploeg zal zeker en vast blij zijn”, stelt hij in het flashinterview.

Afgelopen week was David van der Poel nog in Spanje op trainingsstage. Waar andere renners voor een langer verblijf kozen, besloot Van der Poel te gaan koersen. “Het was wel de bedoeling om samen (met Tom Meeusen, red.) sterk terug te komen. We mikten op het podium dit weekend en dat is aardig goed gelukt. Ik moet toch proberen de familie-eer een beetje hoog te houden”, reageert de Beobank-Corendon-renner.

Onder andere Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren vandaag niet aanwezig. Over de afwezigheid van deze en een aantal andere veldrittoppers was de 25-jarige Van der Poel wel te spreken. “Zonder Mathieu en een hoop andere kleppers is het gewoon leuk om ons te laten zien. En we kunnen meedoen voor de overwinning. Je koerst niet per se met meer plezier. Het is vooral een andere beleving dan rijden voor plaats vijf of zes. Dat is voor ons wel eens leuk”, reageert de oudere van de gebroeders van der Poel.

“Ik krijg vast een ludieke felicitatie van Mathieu. Gisteren stuurde hij dat hij het zo knap vond dat ik over de balkjes sprong. Dat deed ik dus helemaal niet”, sluit hij lachend af.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties