David van der Poel zet Zilvermeercross op zijn naam

Geplaatst op zondag 3 december 2017 om 16:01

Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

David van der Poel heeft vanmiddag de Zilvermeercross gewonnen. De oudere broer van Mathieu reed beter door het Molse zand dan Corné van Kessel en Beobank-Corendon-ploegmaat Tom Meeusen.

Gesloten eerste wedstrijdhelft
Waar het deelnemersveld gisteren in Hasselt al weinig voorstelde, moesten de organisatoren het in Mol vandaag met nog minder grote namen doen. Naast Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Lars van der Haar, was ditmaal ook Toon Aerts niet van de partij aan het Zilvermeer. De voormalig Europees kampioen was al terug naar Spanje afgereisd, om daar zijn trainingsstage voort te zetten.

Corné van Kessel, de winnaar van gisteren, trok zich daar maar weinig van aan. De Nederlander was, in tegenstelling tot gisteren in Hasselt, nu als eerste weg, maar Van Kessel ontwikkelde geen al te hoog tempo. Aan het einde van de eerste ronde waren er nog een tiental renners bij elkaar, waarna Wietse Bosmans besloot een aanval te wagen.

Van der Poel meester in het zand
Bosmans kreeg geen ruimte en ook enkele pogingen van Van Kessel mochten niet baten. De koers bleef een lange tijd erg gesloten, maar de moeilijke passages door het Molse zand maakten wel slachtoffers. Halfweg hadden we enkel nog Corné van Kessel, Jim Aernouts, David van der Poel, Tom Meeusen en Tim Merlier bij elkaar. Merlier zat gevangen tussen de duo’s van Beobank-Corendon en Telenet-Fidea en nam dus maar zelf het initiatief.

Na een foutje van Meeusen in het zand wist David van der Poel een kwartier voor het einde een mooie voorsprong bij elkaar te rijden. Op een lastige zandduin reed hij ronde na ronde als enige volledig naar boven en daarbij nam hij telkens een paar seconden extra. Van Kessel was nooit veraf, maar mede dankzij waakhond Meeusen hield Van der Poel knap stand.

Zilvermeercross Mol 2017
1. flag-nl David van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions)
3. flag-be Tom Meeusen (Beobank-Corendon)
4. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles)
5. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games)
6. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea Lions)
7. flag-be Rob Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
8. flag-be Wietse Bosmans (ERA-Circus)
9. flag-cz Adam Toupalik (Beobank-Corendon)
10. flag-be Joeri Adams (Elite-2)


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties