Noorse wielerbond in financieel zwaar weer

Door Nick Doup, zondag 3 december 2017 om 11:03

foto: Sirotti

De Noorse wielerbond verkeert in financieel zwaar weer. Dat komt voort uit een grote schuld die de organisatie van het wereldkampioenschap wielrennen in Bergen heeft. Bondsvoorzitter Harald Tiedemann Hansen bevestigde dat na afloop van een recente bestuursvergadering. Het betreft een miljoenenschuld, maar de hoogte van de schuld wordt betwist.

Het zou gaan om 4,1 miljoen euro schuld, meldt ProCycling.no. Aanvankelijk meldden lokale media dat het ging om een schuld van 57 miljoen Noorse kronen, wat omgerekend 5,7 miljoen euro is. “De bestuursraad kijkt heel serieus naar de financiële situatie waarin de organisatie van Bergen 2017 is beland”, valt te lezen in een persbericht. “Het is belangrijk om te benadrukken dat 57 miljoen schuld niet de resultaten vertegenwoordigt. We krijgen te horen dat een claim van 41 miljoen Noorse kronen is ingediend, waarvan bijna de helft afkomstig is van overheidsinstanties.”

De wielerbond heeft haar steun aangeboden aan de WK-organisatie in de afhandeling van dit proces. Mocht de wielerbond financieel bij moeten springen, dan is de kans groot dat ook zij dit geld niet meer terugzien en in de min belanden. De bondsvoorzitter gaat zijn best doen om de bond uit de problemen te helpen. Secretaris-generaal Rune Midthaug weet wat de Noorse bond te wachten staat. “Vanaf dat minpunt moeten we weer beginnen en onze weg omhoog vinden. Dat is het eerste doel en we moeten hard werken om dat te bereiken”, zegt Midthaug.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties