Harrie Lavreysen pakt wereldbekergoud op Keirin

Door Nick Doup, zondag 3 december 2017 om 08:28

Harrie Lavreysen heeft tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in het Canadese Milton goud veroverd op het onderdeel Keirin. De 20-jarige sprinter wist in de finale Oliva Lewis uit Groot-Brittannië en de Duitser Joachim Eilers achter zich te laten. Het is voor Lavreysen zijn derde gouden wereldbekermedaille, na Sprint-goud in Manchester en Teamsprint-goud in Pruszków.

Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen vielen ook in de prijzen. Zij behaalden respectievelijk zilver en brons op het onderdeel Sprint. Braspennincx moest het in de finale afleggen tegen wereldkampioene Kristina Vogel; de Duitse was de sterk over twee heats. Laurine van Riessen rekende in een direct duel om brons af met Natasha Hansen uit Nieuw-Zeeland. De voormalig schaatsster had daar drie heats voor nodig.

Nederland is maar met een kleine sprintselectie naar Milton afgereisd. Vanwege financiële redenen stuurt de KNWU geen duurrenners naar Canada. “Alle Wereldbeker-wedstrijden gebruiken we als voorbereiding en kwalificatie voor het WK in Apeldoorn”, liet de bond weten.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties