Van Kessel troeft ploegmaat Aerts af na spannende strijd in Hasselt

Geplaatst op zaterdag 2 december 2017 om 16:03
Corné van Kessel

Foto; Rudie Ottens

Corné van Kessel heeft de Soudal Classic in Hasselt gewonnen na een spannende strijd met zijn ploegmaat Toon Aerts. De Nederlander was nochtans pas als laatste weg, nadat hij gevallen was in de eerste bocht.

Val Van Kessel in eerste bocht
In afwezigheid van onder andere Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Lars van der Haar – allen op stage in Spanje -, was het verrassend Dieter Vanthourenhout die de debatten in Hasselt opende. Onze landgenoot Corné van Kessel kende minder geluk. Hij nam de eerste bocht iets te wijd en kwam zo ten val. Van Kessel verloor kostbare tijd, kende ook nog een kettingprobleem en was zo pas als laatste weg.

Vooraan werd er niet gewacht, want daar hadden de mannen van Beobank-Corendon het heft in handen genomen. Tom Meeusen trok het tempo op, ploegmaat David van der Poel liet verstandig een gaatje. Maar Tim Merlier zag het gevaar en bracht de rest al terug voor het einde van de eerste ronde.

Aerts creëert de verschillen
De eerste verschillen werden vooraan pas gecreëerd na een tempoversnelling van Toon Aerts, gezien zijn uitslagen van de voorbije weken de grote favoriet in Hasselt. Alleen Merlier en Van der Poel bleven in het wiel, maar ook Corné van Kessel was niet veraf meer. Na een sterke inhaaljacht kwam hij vooraan postvatten. Toen Aerts een fout maakte en ook ten val kwam, sloop Van Kessel zelfs naar de leiding.

Toch was het een kwartier voor het einde wederom Toon Aerts die de koppositie op zich nam en de rest zichtbaar pijn deed. Het tempo van Aerts versmachtte uiteindelijk Van der Poel, Meeusen en Merlier, maar niet Van Kessel, die na zijn inhaaljacht duidelijk nog wat over had. De twee ploegmaats van de Telenet-Fidea Lions kwamen zo gezamenlijk aan de leiding, bij het ingaan van de allerlaatste ronde.

Beslissing in laatste bocht
De twee spaarden elkaar niet. In bijna elke bocht deden ze haasje over, en bij het ingaan van de laatste technische zone leek Aerts gewonnen spel te hebben. Dat was echter buiten Van Kessel gerekend, die met een slim manoeuvre in de laatste bocht Aerts alsnog voorbijging. Op de zeer korte finishstrook hield de Nederlander stand. Voor Van Kessel is het zijn eerste zege sinds de Centrumcross, in januari.

Soudal Classic Hasselt 2017
1. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions)
3. flag-nl David van der Poel (Beobank-Corendon)
4. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles)
5. flag-be Tom Meeusen (Beobank-Corendon)
6. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions)
7. flag-be Wietse Bosmans (ERA-Circus)
8. flag-be Vincent Baestaens (Elite-2)
9. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
10. flag-be Diether Sweeck (ERA-Circus)


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties