Nacer Bouhanni reed met beperkt zicht na val in Yorkshire

Geplaatst op zaterdag 2 december 2017 om 18:10

Nacer Bouhanni heeft afgelopen seizoen met beperkt gezichtsvermogen gekoerst. Eind april viel de Franse sprinter hard op zijn gezicht in de Tour de Yorkshire, waardoor hij maandenlang last had van een beschadigde oogzenuw. Bouhanni onthult dit in een interview met Cyclismactu.

“Ik heb twintig dagen rust gehouden na mijn val en ik ben niet de enige in het peloton die een visuele beperking heeft. Soms zag ik dubbel van vermoeidheid, maar dit gebeurde gelukkig niet tijdens de koers. Ik was geen gevaar voor anderen omdat ik waakzaam en gefocust was tijdens de races waar ik aan deelnam.”

De Fransman is opgelucht dat hij na zeven maanden vol twijfels is genezen. “Ik heb nooit in het openbaar mogen praten over mijn probleem, maar gelukkig kan ik sinds gisteren opgelucht vertellen dat ik voor honderd procent genezen ben. De resultaten uit het Universitair ziekenhuis van Nancy-Brabois bleken positief te zijn.”

“De artsen vertelden mij dat het misschien wel twaalf maanden zou duren voordat ik genezen zou zijn. Gelukkig voor het nieuwe seizoen heeft het slechts zeven maanden geduurd. Ik kijk er naar uit om mezelf terug te knokken en om te laten zien wat ik waard ben.”

Een maand na de valpartij maakte Bouhanni alweer zijn comeback in koers tijdens het Critérium du Dauphiné. Het lukte hem ondanks de oogblessure driemaal te winnen in de Tour de l’Ain, Tour du Poitou Charentes en de Ronde van Denemarken.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties