‘Froome via Tirreno en Tour of the Alps naar Giro d’Italia’

Door Koen Middendorp, zaterdag 2 december 2017 om 13:54

Chris Froome maakte afgelopen woensdag bekend dat hij in 2018 aan de start zal staan van de Giro d’Italia. De Brit wil proberen om als eerste renner in de moderne geschiedenis alle drie de grote rondes achter elkaar te winnen. Om optimaal voorbereid aan de start te staan van de Italiaanse ronde, zal de viervoudig Tourwinnaar volgens La Gazzetta dello Sport een alternatief programma afwerken.

De toonaangevende Italiaanse sportkrant meldt dat Froome zijn wegcampagne zal beginnen in februari, met de Ruta del Sol of de Ronde van Algarve. Minder twijfel zou er naar verluidt zijn over het al dan niet betwisten van Tirreno-Adriatico. De in maart gehouden rittenkoers geldt voor veel Girodeelnemers als belangrijke voorbereiding op de eerste grote ronde van het jaar. De laatste keer dat Froome de Koers van de twee zeeën afwerkte, was in 2013. Hij moest toen alleen zijn meerdere erkennen in Vincenzo Nibali, na één dag de leiderstrui te hebben gedragen.

Na Tirreno-Adriatico zal Froome in april nog een laatste voorbereidingskoers rijden op de Giro. Zowel de Tour of the Alps als de Ronde van Kroatië zouden serieuze opties zijn. Volgens Cyclingnews neigen zowel Froome als Sky naar de eerste optie. Dit is niet verwonderlijk: in de afgelopen drie seizoenen opteerde de Britse miljoenenformatie telkens voor het laten starten van hun kopman in de in Oostenrijk en Italië gehouden rittenkoers. Dit resulteerde de laatste drie jaar in eindzeges voor respectievelijk Richie Porte, Mikel Landa en Geraint Thomas.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties