Gazprom-Rusvelo snijdt flink in rennersbestand

Door Nick Doup, vrijdag 1 december 2017 om 14:29

foto: Sirotti (archief)

Gazprom-Rusvelo begint met achttien renners aan het volgende seizoen. Dat maakt de Russische ProContinentale formatie vandaag bekend. Het afgelopen jaar begon de ploeg met 23 renners, vijf meer dan nu het geval is. Bekende namen als Pavel Brutt, Alexey Tsatevich, Anton Vorobyev en Artem Ovechkin vertrekken.

Daartegenover staat de komst van veel jong talent. Evgeny Kobernyak (22), Stepan Kurianov (20) en Alexander Vlasov (21) zijn de laatste renners die aan de selectie zijn toegevoegd. Kobernyak en Kurianov komen over van de opleidingsploeg, Vlasov reed zijn wedstrijden hiervoor in het Italiaanse beloftencircuit. Door deze nieuwe generatie renners een kans te geven, wil Gazprom-Rusvelo de opleidingsplek zijn voor Russisch talent.

De ploeg boekte vorig seizoen twee profoverwinningen. Ivan Savitsky was de beste in een rit in de Ronde van Slowakije en Alexander Porsev kroonde zich nationaal kampioen op de weg. Savitsky zien we niet meer terug in de selectie van 2018, evenals de eerder genoemden Brutt, Tsatevich, Vorobyev en Ovechkin. Ook Andrei Solomennikov, Kirill Sveshnikov, Sergey Nikolaev en Artur Ershov moeten op zoek naar een nieuwe ploeg. Aydar Zakarin (broertje van) vertrok afgelopen maart al bij Gazprom-Rusvelo.

Selectie flag-ru Gazprom-Rusvelo 2018
flag-ru Ildar Arslanov
flag-ru Igor Boev
flag-ru Nikolay Cherkasov
flag-ru Sergey Firsanov
flag-ru Alexander Foliforov
flag-ru Evgeny Kobernyak
flag-ru Dmitry Kozonchuk
flag-ru Stepan Kurianov
flag-ru Sergey Lagutin
flag-ru Roman Maikin
flag-ru Artem Nych
flag-ru Alexander Porsev
flag-ru Ivan Rovny
flag-ru Alexey Rybalkin
flag-ru Evgeny Shalunov
flag-ru Sergey Shilov
flag-ru Nikolay Trusov
flag-ru Alexander Vlasov

Reacties Toon reacties Verberg reacties