NK Montferland vier ton duurder dan gepland

Door Maxim Horssels, vrijdag 1 december 2017 om 12:33

Het NK wielrennen is voor de gemeente Montferland geen financieel succes geworden, blijkt uit een evaluatie van de gemeente. Het wielerevenement heeft de gemeente Montferland 400.000 euro meer gekost dan gepland.

De gemeente Montferland organiseerde zelf de NK Wielerweken. De kosten werden begroot op iets meer dan een half miljoen euro. De gemeente zelf reserveerde 125.000 euro voor het evenement en de provincie Gelderland 200.000 euro. Het resterende bedrag moest uit de markt gehaald worden door onder meer sponsoring, side-events en het verkoop van VIP-pakketen. De begroting bleek achteraf te optimistisch.

“Helaas is gebleken dat de animo onder het bedrijfsleven klein was. Debet hieraan zijn geweest de vele internationale wielerevenementen, die Nederland de laatste jaren binnen zijn landsgrenzen. Daarnaast is zichtbaarheid van dure reclamedragers door het lange parcours “onzeker”, aldus de gemeente in een verklaring op de financiële tegenvaller.

Ook viel de inzet van vrijwilligers tegen, waardoor de gemeente genoodzaakt was om onder andere professionele verkeersregelaars in te huren.

Ondanks de tegenvallers spreekt de gemeenteraad van een succesvol evenement. Uit een rapport over de mediawaarde, uitgevoerd in opdracht van de KNWU, blijkt dat het NK een mediawaarde van ruim 700.000 euro heeft gegenereerd voor Montferland. Meer dan 11.000 wielerliefhebbers bezochten het nationaal kampioenschap.

In juni kroonde Ramon Sinkeldam zich tot nationaal kampioen op de weg. Dumoulin won het rood-wit-blauw op de tijdrit. Bij de vrouwen gingen de zeges naar Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten. Vorig jaar kostte het NK ook al meer dan gepland. De gemeente Goerree-Overflakkee gaf toen 170.000 euro meer uit dan gepland.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties