Meer kasseien in Nokere Koerse

Geplaatst op vrijdag 1 december 2017 om 08:52

De organisatie van Danilth Nokere Koerse heeft een nieuw parcours gepresenteerd voor hun Vlaamse voorjaarswedstrijd. De Belgische 1.HC-koers telt volgend jaar 191,1 kilometer en heel wat nieuwe kasseistroken. “Met dit parcours willen we meer spanning in de wedstrijd brengen”, zegt koersdirecteur Rony De Sloovere.

“Maar we verloochenen natuurlijk de ziel van onze wedstrijd niet. Nokereberg is en blijft het hart van onze wedstrijd. Een aankomst bergop, op kasseien, is trouwens uniek in de wereld.”

Vanuit startplaats Deinze koersen de renners in verschillende grote lussen rond Nokere om in totaal zeven keer de finish te passeren op Nokereberg. Onderweg wachten onder meer de kasseien van de Herlegemstraat, de beklimming van de Stokstraat, de Lange Ast, de kasseien van Huisedorp, de Huisepontweg, Wannegemdorp , Kouterstraat en als slotstuk de beklimming van Nokereberg.

“Danilith Nokere Koerse krijgt zo een meer gevarieerd parcours met een eigen identiteit. We gaan niet de klassieke hellingen in de Vlaamse Ardennen opzoeken, maar door de toevoeging van enkele kasseistroken, krijgen sterke renners wel de kans om met een snedige demarrage het verschil te maken”, aldus woordvoerder Robrecht Bothuyne. Nokere Koerse staat gepland voor woensdag 14 maart. Vorig jaar ging de overwinning naar Nacer Bouhanni.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties