Beenblessure hindert Joris Nieuwenhuis

Geplaatst op donderdag 30 november 2017 om 13:20
Joris Nieuwenhuis

Joris Nieuwenhuis - Foto: © Cor Vos | Team Sunweb

Veldrijder Joris Nieuwenhuis kampt sinds een maand met een blessure aan zijn linkerbeen. Dat vertelt hij aan De Gelderlander. De oorzaak voor de problemen is vooralsnog niet gevonden.

Eind oktober begonnen de klachten tijdens de Superprestige-cross van Ruddervoorde. “Mijn linkerbeen verzuurde ineens. Het zorgde niet meteen voor paniek, want ik dacht in eerste instantie aan een mindere dag”, legt hij uit. “Twee weken later, in Gavere, kreeg ik opnieuw last. Ook toen maakte ik me nog geen grote zorgen. Het was een modderig parcours, dus er moest veel gelopen worden. Dat is zwaar.” Maar ook tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Zeven bleven de problemen aanhouden. In de tweede ronde moest Nieuwenhuis afstappen. “De start was goed. Na de eerste ronde reed ik vooraan. Daarna sloeg de verzuring opnieuw toe. Frustrerend, want er was geen aanleiding voor.”

Regerend wereldkampioen bij de beloften Nieuwenhuis rijdt dit seizoen de Superprestige-crossen bij de profs. De wereldbekerwedstrijden rijdt hij bij de beloften. Nu heeft hij een rustperiode van twee weken. Begin februari hoopt hij tijdens het WK Veldrijden in Valkenburg zijn wereldtitel bij de beloften te verdedigen. Dan zal hij wel eerst hersteld moeten zijn. “Het moet snel duidelijk worden wat er precies aan de hand is. Dan pas kan ik eraan werken”, legt hij uit. “We zijn druk bezig met onderzoeken en ik kan terecht bij een specialist in Veldhoven. Hopelijk krijg ik volgende week uitsluitsel.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties