‘Vuelta 2018 eindigt met tweedaagse passage door Andorra’

Door Koen Middendorp, dinsdag 28 november 2017 om 18:18

Foto: Sirotti

Wielerfans die het definitieve parcours van de komende Vuelta a España tot in detail willen analyseren, zullen moeten wachten tot de officiële presentatie van de 73e editie van de Spaanse ronde op 13 januari. De laatste weken sijpelen echter al de nodige geruchten door.

Na het laatste nieuws dat de Vuelta naar alle waarschijnlijkheid de regio Aragón zal aandoen, met een finish op de nog niet eerder in koersverband beklommen Javalambre, meldt het Andorrese Diari d’Andorra nu dat de kans aanwezig is dat de Vuelta zijn climax zal bereiken in het Vorstendom Andorra.

De Vuelta-organisatie zou namelijk het plan hebben opgevat etappes 19 en 20 te laten eindigen in het dwergstaatje, dat bekend staat als een belastingparadijs en waar veel wielrenners gedurende het wielerseizoen vertoeven. De voorlaatste etappe van de Vuelta zou naar verluidt eindigen op de flanken van een nog niet bekende Andorrese bergtop.

De laatste keer dat de Vuelta Andorra aandeed, was in de Vuelta van dit jaar. Toen werd er door de organisatie geopteerd om de derde etappe te laten finishen na de beklimming van de Alto del Comella. Na een spectaculaire finale wist Vincenzo Nibali de sprint te winnen van een uitgedund favorietengroepje, voor David de la Cruz en latere eindwinnaar Chris Froome.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties