De Plus na val in Lombardije: “Het gaat de goede kant op”

Door Youri IJnsen, donderdag 23 november 2017 om 20:37

foto: Sirotti

Laurens De Plus ondervindt nog maar weinig problemen van zijn zware val in de afdaling van de Sormano tijdens de Ronde van Lombardije. De 22-jarige Belg duikelde in hetzelfde ravijn als Jan Bakelants, maar voor de renner van Quick-Step Floors bleef het ‘slechts’ bij breukjes in zijn knie en enkel. Het herstel verloopt voorspoedig, vertelt hij aan Sporza.

“Het gaat heel goed met mij”, aldus De Plus. “Het gaat allemaal sneller dan verwacht. De eerste drie weken waren moeilijk: ik had veel pijn en moest veel rusten. Maar daarna is het opeens spectaculair verbeterd. Ik zit nu al een dikke week op de fiets. De fietsbeweging gaat weer vlot, op de trappers lopen gaat nu ook al en ik kan al een beetje bergop fietsen. Dus alles komt zeker goed. […] Ik zal gewoon bij de groep kunnen aansluiten op de stage, denk ik. Ik zal geen achterstand oplopen en kan gewoon aan de voorbereiding beginnen zoals het moet.”

Contact met lotgenoot Bakelants
De Plus correspondeert veel met Bakelants, die er dus een stuk minder vanaf kwam. “We hebben regelmatig contact. We zijn een beetje lotgenoten, zoals ze zeggen. Zijn situatie houdt me bezig, ik denk er vaak aan. Maar het gaat ook goed bij hem. Dat maakte mij blij. Ik duim nu volop voor hem. Jan heeft natuurlijk een totaal andere blessure. Hij is ook iets ouder. Dat zal in zijn hoofd misschien iets moeilijker zijn. Ik hoop dat alles goed komt en dat hij aan het seizoen kan beginnen zonder achterstand.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties