Van der Haar: “Singletrack kan in Hamme een rol spelen”

Door Youri IJnsen, donderdag 23 november 2017 om 18:45

foto: Marcel Koch (archief)

Komende zondag staat in Hamme de Flandriencross voor de DVV Trofee op het programma. Mathieu van der Poel gaat in dit klassement – dat gebaseerd is op tijd – aan de leiding voor het Telenet Fidea Lions-duo Lars van der Haar en Toon Aerts. “Het zal heel moeilijk zijn om Mathieu van de overwinning te houden”, denkt de Belg.

Samenwerken
Toch hopen de poulains van Sven Nys van elkaar te profiteren. Van der Haar volgt in het klassement op 14 seconden van de Europees kampioen, de achterstand van Aerts bedraagt 31 tellen. “In het verleden heb ik nog nooit een goed resultaat gereden in Hamme, maar het parcours moet me wel liggen”, vertelt Van der Haar op de website van de DVV Trofee. “Zitten we (hij en Aerts, red.) in de finale van de wedstrijd samen nog in een goede positie, dan kan de single track op het einde van de omloop wel een rol spelen.”

Aerts vreest dus dat er niet veel aan Van der Poel te doen is, maar hij hoopt met Van der Haar de crosser van Beobank-Corendon een kopje kleiner te maken. “Misschien kunnen we als ploeg wel iets forceren. Lars en ik staan er op dit moment nog goed voor. We zitten nog in de beginfase van dit klassement, maar als we dit tot op het einde kunnen vasthouden, dan kunnen we zeker nog iets voor elkaar betekenen.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties