Wanty-Groupe Gobert heeft selectie compleet voor 2018

Door Koen Middendorp, dinsdag 21 november 2017 om 17:20

Foto: Sirotti

In navolging van Quick-Step Floors heeft ook een tweede Belgische formatie vandaag zijn definitieve selectie voor 2018 bekend gemaakt. Het ProContinentale Wanty-Groupe Gobert zal met 21 renners het nieuwe seizoen aanvatten, één minder in vergelijking met 2017.

Vijf coureurs zullen vanaf komend seizoen niet meer rijden onder de vleugels van teammanager Hilaire Van der Schueren. Sprinter Kenny Dehaes zal zijn geluk beproeven bij het eveneens ProContinentale WB Veranclassic Aqua Protect. Robin Steinut verkast naar de nieuw op te richten continentale ploeg van de Belgische ex-renner Geoffrey Coupé. De Fransman Guillaume Levarlet doet net als Stenuit een stap terug met een transfer naar St. Michel-Auber93. De andere twee vertrekkers, Frederik Veuchelen en sprinter Danilo Napolitano, hebben besloten hun fiets aan de haak te hangen.

Tegenover het vertrek van deze vijf renners staat de komst van Boris Vallée (Fortuneo-Oscaro), sprinter Timothy Dupont (Crelan-Willems) en klimmers Bart de Clercq (Lotto-Soudal) en Odd Christian Eiking (FDJ). Een transferbalans die volgens Van der Schueren positief is. “Op papier hebben we ons versterkt in vergelijking met 2017. Guillaume Martin is door het aantrekken van De Clercq en Eiking nog beter omringd. Met deze coureurs hopen we te scoren in de Ardennenklassiekers. Daar zijn we de laatste jaren namelijk nog niet in geslaagd. In de massasprints rekenen we dan weer op Timothy Dupont en Andrea Pasqualon, met Boris Vallée die kan dienen als back-up.”

Selectie Wanty-Groupe Gobert 2018
flag-it Simone Antonini
flag-be Frederik Backaert
flag-be Jérôme Baugnies
flag-be Bart De Clercq
flag-be Thomas Degand
flag-be Tom Devriendt
flag-fr Fabien Doubey
flag-be Timothy Dupont
flag-no Odd Christian Eiking
flag-nl Wesley Kreder
flag-fr Guillaume Martin
flag-gb Mark Mcnally
flag-be Xandro Meurisse
flag-nl Marco Minnaard
flag-fr Yoann Offredo
flag-it Andrea Pasqualon
flag-nz Dion Smith
flag-be Boris Vallée
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-be Kevin van Melsen
flag-be Pieter Vanspeybrouck


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties