Teammanager Vinokourov: “Lopez is onze rondekopman voor 2018”

Door Koen Middendorp, dinsdag 21 november 2017 om 14:43
Miguel Angel Lopez

Foto: Sirotti

Na het vertrek van kopman Fabio Aru, dient Astana te heroriënteren met het oog op de komende jaren. De toekomst van de Kazachse formatie ziet er echter rooskleurig uit met het in de rangen hebben van Miguel Ángel López. Teammanager Alexandre Vinokourov heeft een rotsvast vertrouwen in Superman, zo blijkt uit een vraaggesprek met El Tiempo. “Lopez is onze kopman voor 2018”, stelt de Olympisch kampioen van Londen onomwonden.

De nog altijd maar 23-jarige Colombiaan wordt beschouwd als een van de nieuwe parels aan het wielerfirmament. Zo won hij in zijn eerste drie seizoenen op het hoogste niveau al gerenommeerde koersen als de Ronde van Zwitserland en Milaan-Turijn. In de voorbije Vuelta maakte hij indruk door twee zware bergritten op zijn naam te schrijven. “Miguel is een ontzettend getalenteerde coureur. Door gezondheidsproblemen en blessures is het er de laatste jaren alleen nog niet volledig uitgekomen. Gedurende het afgelopen seizoen liet hij bij vlagen echter zien wat hij in zijn mars heeft.”

In zijn missie Aru te doen vergeten, staat Lopez voor een flinke opgave. De Italiaanse kampioen won voor de Kazachse formatie namelijk de Vuelta a España, en haalde tweemaal het eindpodium in de Giro d’Italia. Toch ziet Vinokourov in Lopez een toekomstig winnaar van een grote ronde. “Hij heeft alles: talent, vastberadenheid, vechtlust en klimtalent. Ook heeft hij een meer dan behoorlijke tijdrit. Het enige wat hij nog moet krijgen, is ervaring en de tijd om tot volledige wasdom te komen. Zo heeft hij, vanwege diverse blessures, nog nauwelijks de kans gehad om te schaven aan zijn tijdritcapaciteiten. Nu hij fit is, kan hij hier wel aan werken.”

In welke grote ronde(s) de Colombiaan de kans krijgt om te groeien als ronderenner, is nog niet duidelijk. Eerder gaf Jakob Fuglsang al duidelijk aan dat hij zijn pijlen zal richten op de Tour. Vinokourov geeft echter aan dat er nog geen zekerheden zijn. “Pas als we het parcours van alle drie de grote rondes kennen, zullen we beslissen waar Lopez als kopman zal aantreden. Maar het staat vast dat hij als kopman zal starten in een grote ronde.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties