Orica-Scott haalt broertje Esteban Chaves bij opleidingsploeg

Door Nick Doup, maandag 20 november 2017 om 16:19

Esteban Chaves - foto: Sirotti (archief)

Orica-Scott heeft Brayan Chaves ingelijfd. Het jongere broertje van Esteban Chaves tekent een contract bij Mitchelton-Scott, de opleidingsploeg van de Australiërs. De 20-jarige Brayan kwam het afgelopen seizoen namens EPM uit in het Colombiaanse beloftencircuit.

De jonge Chaves ziet zijn contract als een ‘geweldige kans’ voor 2018. “Ik heb geen woorden om te beschrijven hoe opgewonden ik ben. Ik ben heel blij om bij het team te komen en het is een droom die uitkomt om er deel van uit te maken en toe te werken naar de toekomst”, reageert Brayan op zijn transfer.

“Natuurlijk zou het ongelooflijk zijn als ik in de voetsporen kan treden van Esteban, als je ziet wat hij allemaal bij Orica-Scott bereikt heeft”, zegt hij over zijn zeven jaar oudere broer. “Dat zou heel speciaal zijn en het is een geweldige kans voor mij waar ik het maximale uit wil halen.”

‘Hetzelfde traject dat Esteban heeft gevolgd’
Binnen de ploeg hebben ze op de korte termijn plannen met Brayan. “We willen hem laten wennen aan de verschillende type wedstrijden, om hem zijn plaats te laten vinden en vertrouwen te krijgen”, aldus ploegleider James Victor in het persbericht. “Daarnaast rijden we rondes in Azië die aansluiten bij zijn kwaliteiten als klimmer. We hebben een langetermijnplan met Brayan, om hem de komende jaren te ontwikkelen met hetzelfde traject dat Esteban en andere talentvolle, Colombiaanse klimmers gevolgd hebben.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties