Zeven Nederlandse Continentale teams in 2018

Geplaatst op dinsdag 21 november 2017 om 09:14
Ster van Zwolle

Ster van Zwolle - Foto: Topcompetitie.nu/Leon van Bon

Nederland telt volgend seizoen zeven Nederlandse Continentale teams. Dit is er één meer dan dit seizoen, waarin zes Nederlandse ploegen op het laagste profniveau rondrijden.

Van de zeven aanvragen zijn er vier van ploegen die dit seizoen onder dezelfde naam actief zijn, namelijk Delta Cycling Rotterdam, Metec-TKH, Monkey Town en SEG Racing Academy. De nieuwe aanvragen komen van BEAT Cycling Club, Vlasman en Fresh Cycling.

Deze laatste ploeg is de werktitel van van het huidige Baby-Dump CT. Sponsor Baby-Dump heeft besloten, nadat het is overgenomen, de sponsoring te beëindigen. Hoewel het sponsorcontract van Baby-Dump doorloopt tot eind 2018, zal de ploeg van oud-prof Piet Rooijakkers volgend seizoen al onder een andere naam in het peloton actief zijn.

Destil-Parkhotel verdwijnt daarentegen in Nederland als Continentale ploeg. De fusieploeg gaat zich meer richten op het opleiden van talent en overweegt zich nu buiten Nederland te registreren. De ploeg zal naast elites Twan Brusselmans en Tim Kerkhof volledig gaan bestaan uit jonge talenten uit Nederland, Rusland en de Verenigde Staten.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties