Parcours Dwars door Vlaanderen ingekort

Geplaatst op maandag 20 november 2017 om 12:31

Foto: © Tim De Waele

De organisatie achter Dwars door Vlaanderen, Flanders Classics, heeft maandag het parcours bekendgemaakt. Het aantal kilometers is verminderd en het parcours is naar verluidt minder zwaar dan voorheen, meldt Het Nieuwsblad.

Eerder is al bekendgemaakt dat Dwars door Vlaanderen verhuist van de woensdag vóór E3 Harelbeke naar de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen. De verhuizing op de kalender is de grootste drijfveer geweest achter het wijzigen van het parcours. Met een minder zwaar parcours op de woensdag voor Vlaanderens Mooiste denkt de organisatie meer toppers aan de start te krijgen.

Aan de laatste dertig kilometer van het parcours is niets gewijzigd, maar in de aanloop hiernaartoe zijn wel veranderingen doorgevoerd. Zo zijn er, net als in de Ronde van Vlaanderen, drie lussen in het parcours. In deze omlopen is een hoofdrol weggelegd voor de Knokteberg. De eerste twee lussen bevatten ook nog de Kluisberg. De laatste omloop is veruit de zwaarste met de aanwezigheid van de Kruisberg, de Taaienberg en de Steenbeekdries.

De vernieuwde Dwars door Vlaanderen omhelst in totaal 181 kilometer en vindt plaats op woensdag 28 maart 2018.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties