Optimistische Luke Rowe: “Hoop volgend jaar weer te koersen”

Geplaatst op zaterdag 18 november 2017 om 15:26

Luke Rowe hoopt volgend seizoen weer terug te keren in het peloton. De klassiekerspecialist van Team Sky liep begin augustus een dubbele beenbreuk op toen hij in Praag aan het raften was tijdens het vrijgezellenfeest van zijn broer.

Bijna drie maanden na het ongeluk zegt Rowe in een interview met Cycling Weekly dat zijn herstel voorspoedig verloopt. Zo zat hij vorige week voor het eerst weer op de fiets, en is zijn linkerbeen in staat om gewichtsoefeningen te doen. “Ik ben van ver gekomen, maar heb nog een lange weg te gaan.”

Hij wil nog geen koers aanwijzen voor zijn terugkeer in het peloton: “Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik moet proberen om zo snel mogelijk terug te keren in het peloton, daarbij maakt het me niet uit in welke koers dat zal zijn.”

Zelf erkent hij dat het moeilijk zal worden om de klassiekers te halen: “Iedereen weet ik dat een voorliefde heb voor de klassiekers, maar het is onrealistisch om te denken dat ik daar al aan de start zal staan, hoe moeilijk dat ook voor mij is.”

Voor Sky is het te hopen dat Luke Rowe kopman Chris Froome bij kan staan in de eerste twee weken van de Tour de France, waarin een aantal lastige etappes zitten, zoals de kasseienrit naar Roubaix.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties