Direct Energie vat met twintig coureurs 2018 aan

Door Koen Middendorp, zaterdag 18 november 2017 om 09:27

Foto: Sirotti

Direct Energie heeft zijn selectie voor 2018 compleet. De Franse ProContinentale formatie zal met twintig coureurs het nieuwe seizoen aanvatten. Dat zijn er drie minder dan in 2017.

In vergelijking met het voorbije wielerjaar zal teammanager Jean-René Bernaudeau niet meer kunnen beschikken over de diensten van sprinter Bryan Coquard. De 25-jarige snelheidsduivel – die al een tijdje in onmin leefde met het management vanwege het niet willen verlengen van zijn contract – stapt over naar directe concurrent Vital Concept. Naast Coquard diende de ploeg halverwege 2017 al afscheid te nemen van boegbeeld Thomas Voeckler. De excentrieke rasaanvaller besloot na de Tour de France zijn fiets aan de wilgen te hangen.

Naast Coquard zoeken ook Ryan Anderson (Rally Cycling), Antoine Duchesne (FDJ) en Julien Morice (Vital Concept) andere oorden op. Tony Hurel rijdt vanaf komend seizoen ook niet meer onder de vleugels van Bernaudeau. Aanvankelijk zou de 30-jarige Fransman zijn geluk gaan beproeven bij het continentale Armée de Terre, maar gisteren is bekend gemaakt dat de ploeg ophoudt te bestaan. Fabrice Jeandesboz en Romain Guillemois hebben dan weer besloten om hun fiets aan de haak te hangen.

Tegenover het vertrek van deze acht renners staat de komst van vijf nieuwe werknemers. De meest in het oog springende nieuwkomer is Rein Taaramäe. De 30-jarige Est keert na twee jaar Kazachs en Russisch dienstverband weer terug naar het land waar hij zijn carrière begon. Damien Gaudin maakt na een sterk 2017 weer promotie naar de hogere regionen van de wielersport, terwijl Jérôme Cousin de overstap maakt van Cofidis. De selectie wordt verder aangevuld met neoprofs Axel Journiaux en Simon Sellier. Opvallend: Taaramäe is de enige niet-Fransman binnen de selectie.

Selectie Direct Energie voor 2018
flag-fr Thomas Boudat
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Romain Cardis
flag-fr Jérémy Cornu
flag-fr Jérôme Cousin
flag-fr Sylvain Chavanel
flag-fr Damien Gaudin
flag-fr Yohann Gène
flag-fr Fabien Grellier
flag-fr Jonathan Hivert
flag-fr Axel Journiaux
flag-fr Bryan Nauleau
flag-fr Paul Ourselin
flag-fr Adrien Petit
flag-fr Alexandre Pichot
flag-fr Perrig Quéméneur
flag-fr Simon Sellier
flag-fr Romain Sicard
flag-ee Rein Taaramäe
flag-fr Angelo Tulik


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties