NK veldrijden 2020 in Rucphen

Door Nick Doup, vrijdag 17 november 2017 om 19:45

Mathieu van der Poel is de regerend Nederlands kampioen - foto: WielerFlits

Het Nederlands kampioenschap veldrijden wordt verreden in Rucphen. Dat bevestigt parcoursbouwer Camiel van den Bergh aan BN/De Stem. “Voor ons is dat de eerste stap die we wilden maken”, geeft hij aan.

De Cyclocross Rucphen stelde zich twee jaar geleden kandidaat voor de organisatie van het NK en ontving deze week de bevestiging. In januari wordt alweer de zevende editie verreden. Het parcours zal dan al hier en daar veranderd worden, de locatie in Rucphen zelf blijft gelijk. “We hebben we gekeken naar alternatieven, maar dit blijft de beste locatie als je rekening moet houden met meer dan het parcours zelf. We voeren al wat noviteiten in. Onder andere een modderbak”, zegt Van den Bergh, die ook de carrousel bedacht heeft in het parcours (zie de video).

Begin 2018 wordt het NK veldrijden gehouden in Surhuisterveen, in 2019 is Huijbergen gastheer. Mathieu van der Poel is de regerend Nederlands kampioen. Zijn rood-wit-blauwe tricot zal voorlopig niet te zien zijn, omdat hij onlangs ook de Europese titel pakte.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties