Warren Barguil: “Klaar voor klassement in de Vuelta”

Geplaatst op vrijdag 17 november 2017 om 14:35

Foto: Marcel Koch

Warren Barguil is er klaar voor om de strijd aan te gaan voor het algemeen klassement van de Vuelta a España. “Misschien volgend jaar, misschien een jaar later”, zegt de 26-jarige Fransman in een uitgebreid interview met Cyclingnews. Deze winter maakt hij de overstap van Sunweb naar Fortuneo-Oscaro.

Barguil gaf onlangs aan de gele trui van de Tour de France niet als hoofddoel te hebben, maar voor de Vuelta blijken de ambities anders. “Ik wil de Tour rijden, dan drie of vier weken kalm aan doen en vervolgens fris aan de start verschijnen van de Vuelta. In de eerste week kun je op krachten komen door de vlakke ritten en aan de vorm werken”, aldus Barguil.

Het was tevens de Vuelta waar hij in 2013 zijn grote doorbraak beleefde met twee ritzeges. Dit jaar bleef zijn Ronde van Spanje beperkt tot zeven etappes, doordat Sunweb hem uit de wedstrijd zette. Barguil wilde een vrije rol in de bergen, maar de ploeg wilde dat hij in dienst reed voor Wilco Kelderman.

Met Tom wisten we niet wie in de Tour zou rijden komend seizoen.

Voor Barguil was in mei wel duidelijk dat hij wilde vertrekken bij Sunweb. Het moment dat Tom Dumoulin de Giro won, was voor hem de druppel. “Ik wil elk jaar de Tour de France rijden en met Fortuneo heb ik meer kans om daar volgend jaar te rijden. Met Tom wisten we niet wie in de Tour zou rijden komend seizoen. Als je weet dat de Tour in jouw omgeving (Bretagne, red.) start, dan wil je daar bij zijn. Dat gebeurt een keer in je leven”, zegt de Fransman, die ook het vertrek van goede vrienden John Degenkolb, Koen de Kort, Tobias Ludvigsson, Georg Preidler en Ramon Sinkeldam meenam in zijn besluit. “Nu is het mijn beurt om te vertrekken.”

Barguil trapt 2018 af in eigen land, wellicht in de Tour du Haut Var, de Classic Sud Ardeche en Parijs-Nice. Als zijn ploeg wordt uitgenodigd, rijdt hij de Ronde van Catalonië voorafgaand aan de Ardennenklassiekers eind april. Na een pauze rijdt hij het Criterium du Dauphiné, gevolgd door de Tour en de Vuelta, mits de ploeg daarvoor een wildcard ontvangt. Hij sluit in het gunstigste geval het jaar af met het WK in Innsbruck en de Ronde van Lombardije.

Warren Barguil is een toekomstig winnaar van een grote ronde.

  • Oneens (86%, 1.639 stemmen)
  • Eens (14%, 272 stemmen)

Aantal stemmen: 1.911

Stem


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties