Dimension Data heeft ploeg voor 2018 compleet

Geplaatst op vrijdag 17 november 2017 om 12:55

Foto: Sirotti

Dimension Data heeft de selectie voor 2018 compleet. De WorldTour-formatie telt 27 renners, onder wie nieuwkomer Tom-Jelte Slagter. De 28-jarige Nederlander komt over van het Amerikaanse Cannondale-Drapac. In Zuid-Afrika zette de ploeg de doelstellingen alvast op papier.

Momenteel bereidt de ploeg zich in Kaapstad voor op komend seizoen, dat een belangrijke stap moet worden in het ambitieuze project van de ploeg. In 2020 wil het team namelijk een renner op het eindpodium hebben staan van de Tour de France. De doelen in 2018 maken alvast deel uit van die ambitie.

Zo wil Dimension Data dertig UCI-wedstrijden winnen, waaronder tien op WorldTour-niveau. In de grote ronden aast de ploeg op ritzeges en een top 5-klassering in één van de eindklassementen. In de klassiekers wordt op het podium gemikt.

De 27 renners tellende selectie moet die doelstellingen bewerkstelligen. Naast Slagter telt de ploeg nog enkele aanwinsten. Louis Meintjes keert terug in bij de ploeg waarvan hij tussen 2013 en 2015 ook al deel uitmaakte, Julien Vermote komt over van Quick-Step Floors en Scott Davies maakt de sprong van de opleidingsploeg van Bradley Wiggins. Ook Nickolas Dlamini en Amanuel Gebreigzabhier, stagiairs bij de ploeg sinds 1 augustus, zijn opgenomen in de selectie.

“Het seizoen 2018 is veelbelovend voor ons Afrikaanse team dat zes nieuwe gezichten telt. Het nieuwe jaar is de aftrap van onze 2020-visie”, zegt manager Douglas Ryder. “We willen ons laten gelden, zowel op de weg als bij het mobiel maken van het Afrikaanse continent.”

Selectie Dimension Data 2018
flag-es Igor Anton
flag-er Natnael Berhane
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-gb Mark Cavendish
flag-gb Steve Cummings
flag-gb Scott Davies
flag-er Mekseb Debesay
flag-za Nicholas Dlamini
flag-za Nick Dougall
flag-at Bernhard Eisel
flag-er Amanuel Gebreigzabhier
flag-za Ryan Gibbons
flag-za Jacques Janse van Rensburg
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-us Ben King
flag-er Merhawi Kudus
flag-za Louis Meintjes
flag-au Lachlan Morton
flag-au Ben O’Connor
flag-be Serge Pauwels
flag-au Mark Renshaw
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-za Jay Thomson
flag-gb Scott Thwaites
flag-za Jaco Venter
flag-be Julien Vermote
flag-za Johann van Zyl


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties