Chavanel richt zich op recorddeelname Tour de France

Door Koen Middendorp, dinsdag 14 november 2017 om 17:55

Foto: Sirotti

Sylvain Chavanel richt zijn pijlen in 2018 op een achttiende(!) deelname aan de Ronde van Frankrijk. De 38-jarige Fransman zou –  in het geval hij daadwerkelijk aan de start zal staan van La Grande Boucle –  het record verbreken van het aantal Tourdeelnames.

Dit record dient de oud-winnaar van onder meer de Brabantse Pijl en Dwars door Vlaanderen nu nog te delen met de Duitser Jens Voigt en Australiër Stuart O’Grady, die gedurende hun carrières ook tot zeventien deelnames kwamen. La Machine maakte in 2001 zijn debuut in het shirt van het inmiddels ter ziele gegane Bonjour. Sindsdien mistte de Fransman geen enkele keer zijn thuisronde. In zestien daaropvolgende deelnames wist hij alleen in 2007 en 2012 Parijs niet te bereiken. In zeventien deelnames boekte hij drie ritzeges, en mocht hij twee dagen de gele trui dragen.

Tegenover het Franse Centre Presse geeft de coureur van Direct Energie aan alles te zetten op een achttiende Tourstart. De klassiekercoureur annex tijdrijder laat echter ook weten dat dit ook meteen zijn laatste deelname zal worden. “Voor een achttiende maal de Tour de France rijden, dat is historisch. Ik ben echter niet meer geïnteresseerd in een negentiende of twintigste deelname. Ik weet hoe zwaar de Tour is, en hoeveel opofferingen je moet doen om hem überhaupt te kunnen rijden.”

Waar Chavanel duidelijk is over de Tour, daar laat hij nog in het midden of hij na 2018 zijn fiets aan de wilgen hangt. Ondanks zijn gevorderde leeftijd, reed hij het voorbije seizoen nog naar een knappe negende plaats in de Ronde van Vlaanderen en won hij een rit in de Vierdaagse van Duinkerke. “Als ik nog succesvol ben, waarom zou ik dan stoppen? Ik bekijk na Parijs-Nice en de Tour wat ik ga doen. Ik denk er echter aan om ook na 2018 door te gaan.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties