Piotr Havik en Bas Tietema eerste namen wegploeg BEAT

Geplaatst op dinsdag 14 november 2017 om 11:23

foto: Marcel Koch

BEAT Cycling Club heeft de eerste renners bekendgemaakt voor hun nieuwe Nederlandse Continentale ploeg. De Nederlanders Piotr Havik en Bas Tietema, en de Belg Arjen Livyns zullen in het shirt van BEAT gaan fietsen.

“Met Arjen, Piotr en Bas hebben we drie talentvolle renners binnengehaald”, zegt ploegleider Egon van Kessel, die blij is met de eerste aanwinsten van zijn ploeg. “Arjen heeft afgelopen jaar veel indruk gemaakt met zijn overwinning in de Belgische Topcompetitie. Dit is een hele bijzondere prestatie en het toont aan dat Arjen een renner met capaciteiten is. Zowel Bas als Piotr zijn grote talenten, die beiden al vaak genoeg aangetoond hebben over een grote dosis talent te beschikken. Ik ben als coach blij dat ik met dit potentieel aan de slag mag gaan en ik kijk ernaar uit om komend jaar met deze renners de weg op te gaan en ze nog beter te gaan maken.”

“Al voor de officiële aankondiging van de wegploeg op 25 oktober, waren we op zoek naar renners die voldoen aan de eisen die we hadden gesteld: renners met sportieve ambities, die passen bij de club én een interessant verhaal te vertellen hebben”, zegt oprichter Geert Broekhuizen in het persbericht van de club.

Tietema maakt de overstap van An Post-Chain Reaction. De Zwollenaar moest noodgedwongen opzoek naar een nieuwe ploeg voor 2018, doordat het Ierse team stopt. Havik is al langer verbonden aan het project van BEAT. De winnaar van de Wattmeister Challenge (Topcompetitie) reed dit seizoen tijdens criteriums al in het blauwzwarte shirtje. BEAT zal volgend seizoen onder andere actief zijn in de Topcompetitie.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties