Kwiatkowski: “Ik wil ooit voor een klassement gaan in een grote ronde”

Geplaatst op maandag 13 november 2017 om 17:04

Foto: Marcel Koch

Michał Kwiatkowski staat bekend als een veelzijdige renner. De 27-jarige Pool leverde dit jaar in het shirt van Sky een belangrijke bijdrage aan de vierde Tourzege van Chris Froome. De voormalig wereldkampioen was daarnaast met winst in Strade Bianche, San Remo en San Sebastian zeer succesvol in eendagskoersen.

In de toekomst hoopt hij ook in grote rondes voor eigen kansen te mogen rijden. “Ik wil zeker ooit in mijn carrière eens voor een klassement in een grote ronde gaan”, vertelt hij in een interview met Cyclingnews.

“Ik werk vooral aan het verbeteren van mijn tijdrit en klimcapaciteiten. Daardoor komt er een kans dat ik het op een gegeven moment tijdens een grote ronde mag gaan proberen. Maar je moet jezelf eerst bewijzen in rondes van een week, zoals bijvoorbeeld Geraint Thomas dat gedaan heeft. Wanneer ik in wedstrijden als Parijs-Nice en de Dauphiné tekenen zie dat ik het ook in een grote ronde kan, dan wil ik het dolgraag proberen. Maar er is geen druk”, geeft hij aan.

In 2017 was Kwiatkowski ook succesvol in de voorjaarsklassiekers. Hij won Milaan-San Remo, werd tweede in de Amstel Gold Race en derde in Luik-Bastenaken-Luik. “De manier waarop ik train helpt mij ook voor eendagskoersen. Ik heb mij niet gefocust op de klassiekers en kon toch een rol van betekenis spelen in de meeste van deze wedstrijden.” Met name La Doyenne staat nog hoog op zijn verlanglijstje. “Ik probeer daar elk jaar de finale te rijden. Dit jaar werd ik derde en eerlijk gezegd zou ik die wedstrijd dolgraag winnen”, geeft hij aan.

Kwiatkowski koerste in 2017 van februari tot en met oktober. Na een rustperiode van vijf weken begint hij weer aan de voorbereiding op het nieuwe wielerjaar. Zijn seizoen zal er in 2018 nagenoeg hetzelfde uitzien als afgelopen jaar. “Ik was er dit jaar erg blij mee dat ik het hele seizoen kon presteren”, geeft hij aan. Hij is een voorstander van een rustige opbouw. “Wanneer je seizoen eind januari start en je goed wil zijn in de Ardennenklassiekers, dan zit daar nog een lange tijd tussen. Niemand herinnert zich de wedstrijden die je in februari wint. Daar moet je aan denken wanneer je aan je training begint.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties