Fabio Felline: “Ik kijk met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen”

Geplaatst op maandag 13 november 2017 om 16:24

Foto: Serge Waldbillig

Fabio Felline hoopt in 2018 de fysieke problemen waar hij afgelopen seizoen mee kampte, achter zich te laten. De 27-jarige Italiaan van Trek-Segafredo voelt zich na een lange rustperiode weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Felline begon dit jaar voortvarend aan het seizoen. In februari won hij de Trofeo Laigueglia. In Omloop het Nieuwsblad werd hij vierde en na een verdienstelijk optreden in de klassiekers won hij de proloog in de Ronde van Romandië. “Tot mei had ik een erg goed seizoen. Maar daarna was het een ramp,” vertelt hij aan Cyclingnews.

In de Tour de France moest hij vroegtijdig opgeven. “Ik kreeg Toxoplasmose en ik zat ver onder mijn normale niveau. Nadat we ontdekt hadden wat er aan de hand was, had ik tijd nodig om te herstellen. Dat duurt geen weken, maar maanden. Nu heb ik een erg lange rustperiode achter de rug en kijk ik met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen”, kondigt hij aan.

In 2018 wil hij zichzelf weer testen in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. “Voor de komende jaren wil ik er achter komen welke wedstrijden mij goed liggen, zoals de klassiekers. Ik hou van de kasseien, maar veel mensen onderschatten mij omdat ik geen 80 kilo weeg. Mijn eerste keer op de kasseien was in 2010 en ik kwam in 2017 pas terug. Ik voelde mij goed in de Vlaamse klassiekers. Ik heb veel ervaring opgedaan en leerde hoe en wanneer ik mijn kracht kon gebruiken.”

Daarnaast wil hij zijn geluk beproeven in korte rittenkoersen. “In Romandië droeg ik enkele dagen de leiderstrui. Ik werd uiteindelijk vierde, maar dat was een grote stap voor mij. Ik denk dat korte rondes mij goed liggen.”

Voor de grote rondes koestert hij geen grote ambities. “In enkele kasseiklassiekers en korte rondes kan ik iets betekenen. Ik heb laten zien dat ik mee kan doen voor top-vijf of het podium. Toen ik jong was, droomde ik van de grote rondes. Maar je moet soms eerlijk zijn. Misschien kan ik meedoen voor etappes, misschien voor een trui.”

Hij is van mening dat zijn ploeg over andere renners beschikt die hoge ogen kunnen gooien in grote rondes. “We beschikken met Bauke Mollema over een erg goede ronderenner. Mensen vergeten dat hij twee jaar geleden tot een paar dagen voor het einde nog voor het podium reed. Daarnaast komt Gianluca Brambilla, die zich wil ontwikkelen als ronderenner. We beschikken over alle ingrediënten om er een goed jaar van te maken.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties