CCC Sprandi Polkowice in 2018 zonder Ponzi, Paterski, Samoilau en Białobłocki

Geplaatst op maandag 13 november 2017 om 18:30

Foto: Sirotti

CCC Sprandi Polkowice heeft zijn selectie voor 2018 gereed. Het 20-jarige Poolse talent Szymon Sajnok maakt in 2018 zijn profdebuut bij de oranje brigade, zo meldt de ploeg. De selectie van de Poolse ProContinentale formatie is daarmee compleet.

CCC Sprandi Polkowice neemt afscheid van maar liefst negen renners. Jan Hirt rijdt in 2018 voor Astana terwijl Felix Grossschartner de overstap maakt naar BORA-hansgrohe.  Daarnaast keren Simone Ponzi (30), Maciej Paterski (31), Branislau Samoilau (32) en Marcin Bialoblocki (34) niet meer terug. Dit houdt in dat zes van de negen renners die dit jaar voor de ploeg in de Giro d’Italia uitkwamen, volgend seizoen geen deel meer uitmaken van de selectie. Ook Nikolay Mihaylov (Delko Marseille Provence KTM), Jakub Kaczmarek (nnb) en Marcin Mrozek (nnb) maken in 2018 geen deel uit van de selectie.

Białobłocki heeft in Poolse media al verklaard dat hij niet verwacht dat hij in 2018 deel uitmaakt van het profpeloton. “Ik heb geen team en eerlijk gezegd ben ik niet eens op zoek”, geeft hij aan. Desondanks betekent dit niet het einde van zijn leven als beroepsrenner. “Ik ben nog steeds actief aan het trainen en wordt daarbij geholpen door een zeer goede coach. Ik onderbreek mijn carrière omdat ik een groot project aan het voorbereiden ben.”

Tegenover het vertrek van negen renners staat de komst van zeven nieuwe namen. De Sloveense sprinter Marko Kump (UAE Team Emirates) en de Portugese klimmer Amaro Manuel Antunes (W52/FC Porto) zijn de opvallendste nieuwkomers. De eerder genoemde Sajnok zal zowel op de weg als de piste uitkomen, aangezien hij zich wil kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. Daarnaast is hij ook actief in het veld.

Selectie CCC Sprandi Polkowice 2018
flag-pt Amaro Manuel Antunes
flag-pl Alan Banaszek
flag-pl Pawel Bernas
flag-pl Piotr Brożyna
flag-pl Paweł Cieślik
flag-pl Paweł Franczak
flag-pl Kamil Gradek
flag-de Jonas Koch
flag-si Marko Kump
flag-pl Adrian Kurek
flag-pl Kamil Malecki
flag-pl Lukasz Owsian
flag-pl Michal Paluta
flag-pl Leszek Plucinski
flag-pl Szymon Sajnok
flag-cz Michal Schlegel
flag-cz Frantisek Sisr
flag-pl Patryk Stosz
flag-pl Mateusz Taciak
flag-sk Jan Tratnik


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties