Caleb Ewan wil opnieuw succesvol zijn in Australië

Geplaatst op maandag 13 november 2017 om 11:46

Sirotti

Caleb Ewan hoopt er in januari meteen te staan. De Australische sprinter mikt opnieuw op de Australische wedstrijden in januari. Dat heeft hij laten weten tijdens de presentatie van de Race Melbourne, een sprintonderdeel van het Cadel Evans Great Ocean Road Race.

De Australische sprinter kwam dit seizoen tot dertien overwinningen, waarvan zes in Australië. Volgend jaar hoopt hij deze prestatie minstens te evenaren, maar hij weet dat dat niet eenvoudig zal zijn. “Natuurlijk zou ik graag herhalen wat ik dit jaar heb gedaan, maar het zal lastig worden om weer vier etappes en de People’s Choice Classic te winnen.”

Voor het nationale criteriumkampioenschap schat hij zijn kansen hoger in. “We hebben daar een erg goed team, dus ik denk dat we een goede kans maken.” Het nationale kampioenschap op de weg is een droom voor de jonge sprinter van Orica-Scott. “Het mogen dragen van het groen en goud is een echte eer.”

Ewan mocht de afgelopen twee jaar al de kampioenstrui dragen in criteriums, na zijn zeges in het criteriumkampioenschap, maar die trui mocht hij minder vaak dragen. “We rijden niet veel criteriums, dus ik heb het groen en goud niet vaak kunnen dragen. Het zou echt een droom zijn om de trui te mogen dragen op de weg.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties