Datum arbitragezaak Peter Sagan bekend

Geplaatst op maandag 13 november 2017 om 10:18

Foto: BORA-hansgrohe

De arbitragezaak van BORA-hansgrohe en Peter Sagan tegen de UCI over zijn uitsluiting tijdens de Tour de France van dit jaar zal plaatsvinden op 5 december. Het CAS, het internationale sporttribunaal, dat de aanklacht zal behandelen, heeft dat bekendgemaakt via een lijst met aankomende rechtszaken.

De arbitragezaak moet duidelijk maken of de veelbesproken beslissing van de wedstrijdjury om Peter Sagan te diskwalificeren terecht is. De wereldkampioen was een van de betrokkenen bij de val van Mark Cavendish in de sprint van de vierde etappe van de Tour de France. Cavendish brak bij die val zijn schouderblad en moest daardoor de Tour verlaten.

De dag na zijn uitsluitsel liet Sagan al weten zijn straf te accepteren, maar het er zeker niet mee eens te zijn. Twee dagen later stapte zijn ploeg BORA-hansgrohe naar het CAS om hem terug in de koers te krijgen, maar zonder succes.

De teammanager van BORA-hansgrohe, Ralph Denk, en de perschef van de ploeg willen voorlopig niet reageren op de rechtszaak, meldt Cyclingnews.


Laat je niet natregenen! B-Twin fietsregenjas voor maar € 39,99

Reacties Toon reacties Verberg reacties