Büchli verovert weer wereldbekergoud op Keirin

Door Nick Doup, zondag 12 november 2017 om 18:25

foto: BEAT Cycling Club

Matthijs Büchli heeft bij de wereldbeker baanwielrennen in Manchester goud gepakt op de Keirin. De sprinter van BEAT Cycling Club herhaalt daarmee zijn prestatie van vorige week, toen hij tijdens de eerste wereldbeker in Polen eveneens dit onderdeel won. Het zilver was voor Andrii Vynokurov, het brons ging naar Juan Peralta.

Büchli’s ploeggenoot Theo Bos wist zich knap te plaatsen voor de eindstrijd van de 1 kilometer-tijdrit, maar daarin wist hij niet in de medailles te rijden. Hij werd vierde, op een kleine halve seconde van het brons.

Laurine van Riessen moest in het sprinttoernooi bij de vrouwen genoegen nemen met zilver. De voormalig schaatsster, die actief is voor de commerciële baanploeg Matrix, legde het af tegen Kristina Vogel. Shanne Braspennincx was aangewezen op de strijd voor brons tegen Anastasiia Voinova. Een derde heat was nodig om voor de beslissing te zorgen. Het brons ging uiteindelijk naar de Russische.

Rentree Ligtlee
Voor Elis Ligtlee, die terugkeerde van een knieblessure, was de rentree niet bijster succesvol. De olympisch kampioene op het onderdeel Keirin werd in het sprinttoernooi uitgeschakeld in de achtste finales. Ze kwalificeerde zich als zevende en overleefde de eerste ronde, maar verloor in ronde twee van Yufang Guo.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties