Van der Poel: “Zuur om een bijna zekere overwinning zo verloren te zien gaan”

Door Nick Doup, zondag 12 november 2017 om 16:43

foto: WielerFlits (archief)

Mathieu van der Poel leek in Asper-Gavere ongestoord naar zijn vijftiende seizoenszege te rijden, maar in de laatste ronde van de Superprestige-veldrit ging bijna alles mis wat mis kon gaan voor de Europees kampioen. Een dubbele lekke band en een mechanisch defect kostten hem een bijna zekere zege. “Met een halve minuut voorsprong kan er niet zoveel mis gaan”, dacht hij.

“Amai, met bijna zekerheid”, puft Van der Poel na tijdens het flashinterview. Nadat hij in het begin van de cross al eens lek reed, gebeurde dat bij het ingaan van de slotronde opnieuw. “Ook met twee tubes. Dat was een groot probleem, maar niet dramatisch. Daarna maak ik een dom foutje, waardoor mijn ketting eraf loopt.”

“Ik heb nooit gepanikeerd tot mijn fiets kapot ging”, zegt Van der Poel, die door zijn problemen terugzakte zelfs naar de vierde plaats. “Toen ik daar stond wist ik al dat die zege was gaan vliegen. Er is niets aan te doen. Dat is het voordeel dat ik al redelijk veel gewonnen heb, maar het is zuur om een bijna zekere overwinning zo verloren te zien gaan.” Uiteindelijk wist hij in de laatste meters Klaas Vantornout nog voorbij te gaan om zo toch derde te worden.

Wat opviel na afloop was het verband net onder Van der Poels knie. Tijdens het mechanische defect heeft hij daar een gapende vleeswond opgelopen. “Dat is niet zo leuk, dat zullen wel hechtingen worden, maar die trekken een beetje. Niets aan te doen”, reageerde hij koeltjes.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties