Wout van Aert: “Ik kan niet zeggen dat ik de beste in koers was”

Door Nick Doup, zondag 12 november 2017 om 16:27

Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

Wout van Aert erkende na afloop van de Superprestige-cross in Gavere dat hij niet de beste van de dag was. De wereldkampioen begon de slotronde met een halve minuut achterstand op Mathieu van der Poel, maar hij wist te winnen door een lekke band en een mechanisch defect bij de kersvers Europees kampioen. “Ik was niet de sterkste, maar het draait uiteindelijk wel om winnen”, zei Van Aert in het flashinterview.

“Het is jammer dat pech ervoor nodig is, maar ik ben toch wel blij met de overwinning”, aldus de kopman van Crelan-Charles, die in Gavere zijn terugkeer maakte na een rustperiode.

Van Aert kon aan het begin nog mee met Van der Poel, maar moest in de tweede ronde lossen bij de Nederlander. “Hij trok door en toen kon ik niet mee. Daar moest ik van bekomen”, blikt de Belg terug. Hij werd ook nog ingehaald door Toon Aerts, maar ook die kreeg te kampen met een lekke band. “Ik reed comfortabel op de derde plaats. Op den duur pakte ik Toon terug en toen ook Mathieu. Nooit opgeven, dat wordt beloond.”

Van Aert ging zoals gezegd met een halve minuut achterstand de slotronde in. Van der Poel reed toen lek, maar wist met een voorsprong van zeven à acht seconden de materiaalpost te halen. Hierdoor zakte bij Van Aert de moed in de schoenen, “maar toen stond hij bij het water opeens stil en kon ik hem voorbij”, zegt de wereldkampioen, die nog niet weet of hij aanpassingen doet in zijn programma, nu hij aan de leiding staat in het klassement van de Superprestige.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties