Van Aert wint in Gavere na pech Van der Poel en Aerts

Geplaatst op zondag 12 november 2017 om 15:58

Foto: Orange Pictures

Wout van Aert heeft de Superprestigecross in Gavere gewonnen na een vreemd slot. Mathieu van der Poel en Toon Aerts kregen af te rekenen met materiaalpech, en dus was Van Aert de lachende derde.

Voor Van Aert, net terug van een tweeweekse stage in het Italiaanse Lucca, was het vandaag pas zijn eerste cross sinds de Koppenberg. Echt veel tijd om in zijn ritme te komen leek de wereldkampioen toch niet nodig te hebben. Van Aert ging erg voortvarend van start, op een omloop die hem op papier uitstekend zou moeten liggen. We kregen in Gavere immers te maken met de eerste moddercross van het seizoen, waar ook het nodige loopwerk bij te pas kwam. Van der Poel was iets voorzichtiger gestart.

Van der Poel soleert
Halverwege de eerste ronde ging Van der Poel naar de leiding. Het tempo ging duidelijk de hoogte in, alleen wereldkampioen Wout van Aert kon zijn wagonnetje aanhaken. Toon Aerts en Lars van der Haar, de twee grootste belagers van Van der Poel in de Koppenbergcross en het Europees kampioenschap, hadden hun start volledig gemist en keken na een ronde al op een achterstand van een halve minuut aan.

In de tweede ronde reed Van Aert zich vast in de modder en stapelde hij een paar foutjes kort na elkaar op. Van der Poel, voor het eerst aan de start in zijn witte Europese kampioenstrui, kon zo in geen tijd een mooie voorsprong uitbouwen op de wereldkampioen.

Pech Aerts en Van der Poel
Opvallend: de winnaar van de Jaarmarktcross gisteren, Toon Aerts, kwam na een moeilijke start steeds beter in zijn ritme. Aerts reed snellere rondetijden dan Van Aert en zelfs Van der Poel, en ging in ronde drie op en over de wereldkampioen. Aerts ging vervolgens ook op zoek naar de eenzame leider, kwam terug tot op 15 seconden, maar kreeg dan af te rekenen met twee lekke banden en een valpartij. De onfortuinlijke Aerts verloor in een korte tijd bijna een minuut en mocht de overwinning dus vergeten.

Een kwartier voor het einde was Van Aert plots weer de eerste achtervolger op Van der Poel, op een achterstand van een dikke halve minuut. Niets leek de kersvers Europees kampioen dus nog van de zege te kunnen houden, tot ook hij bij het ingaan van de slotronde een dubbele lekke band had. Tot overmaat van ramp stond Van der Poel ook nog eens een tijdje stil met problemen met zijn versnellingsapparaat.

Van Aert zag het graag gebeuren en kon zo onverwachts toch aanknopen met de zege. De wereldkampioen neemt ook de leidersplaats in de Superprestige over van zijn Nederlandse concurrent.

Superprestige veldrijden 2017-2018
Uitslag manche 4: Gavere

1. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) op 53s
3. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) op 1m16s
4. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games) op 1m21s
5. flag-be Tom Meeusen (Beobank-Corendon) op 1m31s
6. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) op 1m35s
7. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions) op 1m59s
8. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)-op 2m49s
9. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) op 3m09s
10. flag-be Vincent Baestaens (Elite zonder contract) op 3m27s
Volledige uitslag


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties