Van Aert na stage: “De honger is groot”

Geplaatst op zaterdag 11 november 2017 om 17:45
Wout van Aert

Foto: Jos Kafoe

Wout van Aert keert zondag in Gavere terug in competitie na een deugddoende stage in Toscane. De wereldkampioen moest daarvoor wel het Europees kampioenschap van vorige week opofferen, maar daar heeft hij geen spijt van. “Ik heb eigenlijk niet te veel aan de cross gedacht. Zeker niet teruggeblikt. Alleen een beetje vooruitgekeken naar wat komt”, vertelt Van Aert op zijn website.

“De eerste twee dagen stond volop in het teken van quality time met mijn vriendin. Amper de fiets aangeraakt, vrijdag en zaterdag. Vanaf zondag heb ik het vizier veranderd van richting, met een voor mij ideale mix van trainen, rusten en ontspannen. Een combinatie waar ik me goed bij voelde”, aldus Van Aert. “Een minpuntje: de eerste dagen viel het weer wat tegen.”

Ook mentaal was het een rustgevende week voor de wereldkampioen veldrijden. “Ik had om rust gevraagd en ik heb die gekregen. Mijn telefoon heeft amper gerinkeld. Was ik er aan toe? Was ik mentaal moe? Een beetje wel. Maar dan vooral in mijn onderbewustzijn, denk ik. Ik heb eigenlijk niet te veel aan de cross gedacht. Zeker niet teruggeblikt. Alleen een beetje vooruitgekeken naar wat komt. Er volgen nu vier crossen tot mijn volgende break: Gavere, Bogense, Zeven en Hamme. We gaan vier keer ‘vollen bak’. De honger is groot. Ik heb er zin in, al ben ik die goesting nooit echt kwijt geweest.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties