Fernando Gaviria wint ook de slotrit in Guangxi, Wellens eindwinnaar

Geplaatst op dinsdag 24 oktober 2017 om 09:15

Fernando Gaviria is de grote zegemeester van de Tour of Guangxi geworden. De Colombiaan schreef vandaag ook de slotrit op zijn naam. Eerder deze week was hij al drie keer succesvol in de zesdaagse Chinese WorldTour-koers. Tim Wellens is de winnaar van het eindklassement.

De ontsnapping van de dag kwam op naam van een drietal. Wang Meiyin, Daniel Oss en Jon Irisarri wisten al in de eerste kilometers vrij makkelijk weg te komen. Na dertien kilometer bedroeg hun voorsprong al meer dan vier minuten.

In het peloton werd het tempo lange tijd bepaald door Lotto Soudal, de ploeg van klassementsleider Wellens. Het verschil met de drie vooraan schommelde rond de 3:30 minuut. Na de kaap van de honderd kilometer kreeg de rood-witte ploeg steun van sprintersploegen Quick-Step Floors en LottoNL-Jumbo. Tijdens de beklimming van de tweede berg van de dag deed Andrei Grivko nog een poging om te demarreren uit het peloton, maar de Oekraïner wist niet weg te blijven.

In de finale besloot Oss nog zijn medekoplopers achter te laten voor een solo. Dat kunststukje strandde op vier kilometer van het einde. Met een voltallig peloton werd er koers gezet richting de finish in Guilin. In een langgerekte massasprint toonde Gaviria zich opnieuw de allersnelste. Groenewegen finishte achter Bonifazio (tweede) als derde. De leiderstrui van Wellens kwam vandaag niet in gevaar.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties