Van Aert kritisch op Superprestige: “Meer bezig met rugnummers dan parcours”

Door Koen Middendorp, zaterdag 21 oktober 2017 om 17:59
Wout van Aert

Foto: Jos Kafoe

Wout van Aert won in Boom zijn eerste klassementscross van het seizoen. De wereldkampioen leek klaar voor een titanenstrijd met zijn grote rivaal Mathieu van der Poel, maar die laatste kwam in het begin van de koers hard ten val. Volgens Van Aert omdat het parcours niet goed was afgezet. “De organisatie is drukker bezig met onze rugnummers dan met het veilig maken van het parcours”, is Van Aert na afloop bijzonder streng voor de organisatie.

De Nederlandse kampioen kwam ten val doordat hij met zijn schouder in contact kwam met een hek. Volgens Van Aert omdat de afsluiting niet aan de eisen voldeed. “Mathieu valt omdat het parcours slecht is afgezet. Dergelijke hekken zijn totaal niet geschikt om een parcours af te zetten, en al helemaal niet onder deze winderige omstandigheden. De afsluiting was niet vastgemaakt met palen. Dat is niet te verkopen voor een Superprestige-cross. Als het slecht is, moet dat ook gezegd kunnen worden.”

Organisatie: “Alles aan gedaan om hekken vast te zetten”
Organisator Koen Monu reageerde tegenover Het Nieuwsblad enigszins verrast op de kritiek van de wereldkampioen. “We hebben er alles aan gedaan om de hekken zo goed mogelijk vast te zetten. Het probleem is echter dat sommige grasstroken eigendom zijn van de organisatie van Tomorrowland, het bekende dancefestival. Het is kunstgras, wat betekent dat we er niet in mogen boren of houten palen mogen gebruiken. We kunnen alleen ijzeren pinnen van 25 centimeter gebruiken. Daarnaast was het door de wind ook niet gemakkelijk om de omloop goed af te sluiten.  We zijn ons absoluut bewust van het probleem, en we zoeken in de toekomst naar een oplossing.”


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties