Van der Poel na val in Boom: “Denk niet dat ik iets gebroken heb”

Door Koen Middendorp, zaterdag 21 oktober 2017 om 17:27
Mathieu van der Poel

Foto: Orange Pictures

Mathieu van der Poel kon vandaag in de Superprestige-veldrit van Boom niet voor de negende maal in tien crossen zegevieren. De Nederlandse kampioen kwam al vroeg in de wedstrijd ten val, en was de rest van de cross op achtervolgen aangewezen. Zijn inhaaljacht bracht hem nog naar een knappe vierde plaats in de daguitslag.

Na afloop verklaarde Van der Poel in het flashinterview nog wel pijn te voelen aan zijn schouder. Hij verwacht echter niet dat hij iets gebroken heeft. “In de eerste twee rondes na mijn val had ik echt last van mijn schouder, en kon ik mijn stuur ook niet goed vasthouden. Daarna ben ik voornamelijk op adrenaline doorgegaan om nog vol voor dat podium te gaan. Als mijn ketting er niet was afgelopen, was dat ook zeker mogelijk geweest. Het is zuur dat het uiteindelijk niet lukte.”

Over zijn schouder tast de Nederlander nog wat in het duister. Toch denkt Van der Poel niet dat hij iets gebroken heeft. “Mijn schouder begint nu wel steeds stijver en pijnlijker te worden. Ik denk echter niet dat ik iets gebroken heb. Het ziekenhuis wil ik het liefst vermijden. We zullen de schouder goed intapen. Ik verwacht morgen geen problemen in Koksijde, omdat het de voorkant van de schouder is die pijn doet. Ik zal kortom zonder problemen kunnen lopen met de fiets.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties