Groenewegen komt opnieuw niet tot sprinten door gebrekkige lead-out

Door Koen Middendorp, zaterdag 21 oktober 2017 om 10:32

Foto: Sirotti

Dylan Groenewegen had zich tot nu toe ongetwijfeld meer voorgesteld van de Tour of Guangxi. In de openingsetappe eindigde de Amsterdammer nog op een hoopvolle tweede stek, achter rivaal Fernando Gaviria. De afgelopen twee sprints vielen echter in het water.

Op de website van LottoNL-Jumbo wordt een gebrekkige lead-out als reden opgegeven voor Groenewegen’s twaalfde plaats in de sprint van vandaag. “Ik kwam in een positie terecht waardoor het niet meer mogelijk was mijn sprint te rijden”, aldus Groenewegen. Ploegleider Grischa Niermann beaamt de woorden van zijn sprintkopman. “De ploeg reed aan de kant van de weg waar te weinig ruimte was. Je hebt een stuk open weg nodig om de lead-out goed te laten verlopen. Die ruimte was er echter niet, waardoor we klem kwamen te zitten.”

De rit naar Nanning was wellicht de laatste kans voor Groenewegen om een ritzege mee naar huis te nemen. De komende etappes gaan namelijk over heuvelachtig terrein. Voor de komende dagen is Daan Olivier de aangewezen man binnen LottoNL-Jumbo, al geeft Niermann toe dat de ploeg vooral naar China is afgezakt voor de sprints. “Daan heeft in dit soort etappes vrij spel. Wij kijken echter vooral naar de massaspurts.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties