Gaviria blijft zeges aaneenrijgen in Tour of Guangxi

Door Koen Middendorp, zaterdag 21 oktober 2017 om 09:17

Foto: Sirotti

Fernando Gaviria blijft de scepter zwaaien in de Tour of Guangxi. De Colombiaanse snelheidsduivel van Quick-Step Floors boekte in Nanning alweer zijn derde ritzege op rij. Hij blijft door zijn onvervalste hattrick ook de stand aanvoeren. De Duitser Max Walscheid (Sunweb) strandde opnieuw op de dichtste ereplaats.

Net als gisteren formeerde zich aan het begin van de rit een kopgroep van drie coureurs. Daniel Oss (BMC) en Jack Haig (ORICA-Scott) kregen het gezelschap van de ietwat anoniemere voor Movistar uitkomende Portugees Nuno Bico. Vanwege de lengte van de rit – met 125 kilometer de op één na kortste etappe in deze Tour of Guangxi – kreeg de vluchtgroep met een maximale vergaarde voorsprong van anderhalve minuut weinig speelruimte van het peloton.

Na goed zeventig kilometer koers was het liedje van de koplopers dan ook weer uitgezongen. Een spervuur aan demarrages was het gevolg, maar aanvankelijk wist niemand een interessant gaatje te slaan. Matej Mohorič en Lawson Craddock slaagden uiteindelijk wel in deze opzet, maar zij werden op vijf kilometer van de finish opgeslokt door een voortrazend peloton. Opnieuw bleek een sprint onvermijdbaar, en nog maar eens bleek Fernando Gaviria daarin onklopbaar. De kans dat de Colombiaan morgen echter opnieuw wint, is klein. Voor etappe vier is er namelijk een aankomst bergop gereserveerd in Mashan Nongla Scenic Spot. 


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties