Wout van Aert: “Blij dat eerste overwinning binnen is”

Geplaatst op vrijdag 20 oktober 2017 om 09:18

Wout van Aert is opgelucht dat zijn eerste seizoenszege een feit is. De wereldkampioen moest in iedere wedstrijd waar Van der Poel aan de start stond het onderspit delven. Gisteren, in de cross van Ardooie, waar Van der Poel niet aan de start stond, was het raak. “Ik ben blij dat die eerste overwinning binnen is.”

“Natuurlijk keek iedereen uit naar mijn eerste zege, maar het heeft jammer genoeg tot vandaag geduurd”, zegt Van Aert tegen Sporza. “De manier waarop stemt me hoopvol. Het smalle en heel snelle parcours liet niet echt toe om het verschil te maken. Ik had een goed gevoel en heb het kunnen afmaken.”

“Eens moest dit wel gebeuren. Ik was conditioneel niet slecht, maar botste steeds op een sterkere opponent. Natuurlijk was Van der Poel hier niet en dus was de concurrentie minder. Maar dat is toch mijn fout niet? Ik cross tegen de renners die er zijn en vandaag was ik de beste.”

“De volgende koers is Van der Poel er wellicht weer bij en zal er opnieuw op het scherp van de snee gestreden worden. Ik probeer echter op mezelf te focussen en elke week progressie te maken.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties