Rob Peeters gaat stoppen met veldrijden

Geplaatst op vrijdag 20 oktober 2017 om 08:38

Rob Peeters is bezig aan zijn laatste seizoen als veldrijder. De 32-jarige Belg heeft besloten te gaan stoppen, omdat hij niet meer kan meestrijden met de besten. “Ik heb geen zin om nog langer aan te modderen”, zegt hij tegen Veldritkrant.be.

“Ze rijden te rap. Eigenlijk vooral sinds de komst van Mathieu van der Poel en Wout van Aert is het steeds moeilijker geworden. Vroeger werd na een rondje rap rijden al eens getemporiseerd. Dat is nu nooit meer het geval. Daarnaast zijn de parcoursen ook niet in mijn voordeel veranderd. Ik ben een renner die het moet hebben van zijn vermogen, maar de laatste jaren is het veldrijden geëvolueerd naar een sport die steeds meer techniek vereist. Ik gebruik dat overigens niet als excuus, ik stel het gewoon vast.”

“Ik heb er deze zomer nog een keer alles voor gedaan, maar het lukt niet om nog voor de ereplaatsen mee te doen. Dan hou ik liever de eer aan mezelf. Het is mooi geweest, maar om aan te modderen, heb ik geen zin.”

Peeters zegt vooral dankbaar te zijn voor de kansen die hij heeft gekregen tijdens zijn carrière. Zijn beste prestatie is een zilveren medaille op het WK veldrijden 2012 in Koksijde. Ook stond hij twee keer op het podium van het BK. In februari rijdt hij zijn laatste cross.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties