Simone Consonni: “Blij dat ik mijn goede vorm nog eens kan tonen”

Door Youri IJnsen & Matthijs Klerkx, donderdag 12 oktober 2017 om 19:28

foto: Sirotti

Simone Consonni klimt gestaag omhoog in de Ronde van Turkije. Na een zevende plek in rit één en een vijfde stek in de tweede etappe, werd de 23-jarige Italiaanse neoprof van UAE Emirates donderdagmiddag derde in vakantieoord Marmaris. “Ik had niet verwacht om tegen deze sprinters mee te doen om de overwinning”, vertelt hij na afloop aan WielerFlits.

‘Ik had gehoopt om te winnen’
De nummer twee van het WK U23 in 2015 had snode plannen voor vandaag. “Ik had vooraf gehoopt om te kunnen winnen, omdat ik een zwaardere koers verwachtte. Zo dacht ik dat Sam Bennett en misschien ook Edward Theuns wel zouden lossen. Eventjes leek het daarop, zeker toen mijn ploeggenoot Diego Ulissi achter een jongen van Androni-Sidermec-Bottecchia aan ging. Ik heb me kalm gehouden met ploeggenoten om me heen. Het ging vrij makkelijk bergop.”

Sterk najaar
Consonni werd in de eerste kasseienrit in de Driedaagse De Panne-Koksijde in maart knap derde, maar een vervolg bleef uit. Dit najaar lijkt de jonge Italiaanse sprinter er doorheen te komen, want de ereplaatsen blijven zich opstapelen. “Na een kwakkeljaar ben ik blij dat ik hier in Turkije nog eens mijn goede vorm kan tonen. Tegen deze sprinters (onder meer Bennett en Theuns, red.) die overbleven had ik niet verwacht om in de eindsprint van vandaag zo mee te doen voor de overwinning.”

Ulissi moet de klus klaren
Toch was hij niet helemaal tevreden over het resultaat. “Ik zat wat te ver van achteren. Daardoor moest ik mijn sprint vroeg aangaan. Als ik het zelf voor het uitkiezen had, was ik pas op 150 meter van de streep voluit gaan spurten.” De kans dat Consonni na een zevende, vijfde en derde plek vrijdag zijn volgorde aanhoudt en als eerste over de streep komt, is nihil. Dan wacht er namelijk een aankomst bergop in Selçuk, waar de Emiraten-ploeg Ulissi uitspeelt. “Hij heeft vandaag niet aangevallen, want het was veel te makkelijk voor hem in de finale. Hij heeft zwaarder werk nodig”, aldus Consonni.

 


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties